header standaard np

Fietsvakantie Mallorca 2017

Op maandag 8 mei 2017 vertrokken vanaf vliegveld Eindhoven liefst 12 Pelotonners, t.w. Martin W., Sjra S., Koos V., Piet K., Frans J., Piet B., Niek B., Peter M., Sjaen S., Piër S., Jos V., en Thijs V. in de vroege ochtend vanaf vliegveld Weeze voor een fietsvakantie op Mallorca.
De vliegreis verliep goed en bij aankomst op het vliegveld op Mallorca nog even door de scan, broekriem los enzo., en verdorie waar blijft die handbage van Martin, ligt nog bij de scan, dus komt eraan.

He…. Martin zijn bagage wordt geopend en doorzocht wat is dat nu, maar na lang zoeken komt een tafelmes tevoorschijn (was wel afgewassen, zat geen boter meer aan), hoe kan dat nou, zeker tussen de boterhammen terecht gekomen haha. Met pijn in zijn hart nam Martin er afstand van en konden we verder.
Na eerdere bezoeken aan Mallorca voor de meesten was ditmaal gekozen voor een rondreis over het eiland waarbij we in 2x 1 dag en 3x 2 dagen in verschillende hotels over het eiland verbleven zodat we een echte rondreis over het hele eiland maakten die grotendeels uitgezet was voor GPS door onze reisorganisatie Clips Mallorca Cycling die ook zorgde voor het rondbrengen van onze bagage naar de hotels.

Maandag 8 mei 1e etappe
Omdat we al vroeg op Mallorca waren konden we nog voor de middag onze fietsen op halen, wat eten en 's middags onze eerste ronde fietsen.

foto1Vanaf Pastilla werd eerst een stuk parallel aan de kust gefietst tot Cap Blanc en daarna via mooie binnenwegen naar Llucmajor en via Randa over een mooie klim van ca. 7 km met in het begin vrij steile stukken naar het klooster op de top van de Puig de Randa (542 m).

 

foto2 foto3

foto4

Na een stop werd weer afgedaald naar Arenal en terug naar Pastilla waar een terassje werd genomen en waar Thijs/Frans nog bekende streekgenoten troffen. Terug konden we 80 km en 700 hm aantekenen.

Dinsdag 9 mei 2e etappe
Vandaag onze 1e verplaatsing van hotel in Pastilla naar Porto Christo. Vanaf Pastilla het eerste stuk weer hetzelfde als gisteren tot Cap Blanc. Daarna werd (op advies van Frans) afgeweken van de route want hij wist een mooiere route langs de kust vanaf Calap Pi. In Calap Pi links/rechts/rechtdoor en doe maar links en we zaten weer op de terugweg haha, dan rij maar door en pakken we de route weer op, dus na dit uitstapje weer de route gevolgd. Vanaf daar naar
Sa Coventa het binnenland in naar Compos del Puerto voor een pauze met inwendige versterking.

foto5

Daarna door over mooie heuvelachtige binnenwegen via Felantix naar Porto Christo waar we in een prachtige havenplaats belanden voor een verblijf van 1 nacht met vanaf het hotelterras een prachtig uizicht over de baai en een goeie pot bier.

foto6

Terug hadden we 114 km en 714 hm op de teller. Bij diner korte broek = teruuk omkleije.

Woensdag 10 mei 3e etappe
Na de hoge gemiddeltes van 27 km en meer nu langzaam minderen met meer klim-kilometers. Vanaf Porto Christo ging het via mooie binnenwegen naar Mancor en Petra en via het nodige klim en daalwerk door via Sineu en Muro

foto7

naar Búger alwaar we pauzeerden met brood met kaas en sjônk etc. bij de kerk, met een pittige postdame als afleiding.

foto8

Daarna naar Campanet en Caima vanwaar de mooie klim van ca. 8 km naar de Puig Ferrer (753 m). Vanaf daar werd afgeslagen richting Pollenca en via een mooie afdaling en vervolgens na enig klim en daalwerk naar Porto Pollenca.

foto9 foto12

Na het inchecken (voor 2 nachten ditmaal) werd nog een terras gedaan met zee/strand zicht. Het dagtotaal was 112 km en 1415 hm met een gem. van 24,9 km.

Donderdag 11 mei 4e etappe
Vandaag een rondrit vanaf Pollenca en weer terug dus. Na enig overleg tussen de wegkapiteins werd besloten om af te wijken van de geplande route omdat we dan 3x eenzelfde weg moesten fietsen.

foto10 foto11

Daarom werd via wederom mooie binnenwegen naar Caima gefietst en nogmaals (ook gisteren gedaan) de mooie klim (8 km) naar de Puig Ferrer en boven linksaf geslagen (gisteren rechtsaf) richting Soller, maar bij afslag Col de Calobra afgedaald naar Porte Calobra a/d zee.

foto13 foto14

Alhier werd in een restaurant pasta genomen (pasta was half warm, maar prijs was wel top) en daarna weer de klim terug genomen, een mooie klim van 10 km waarna even afdaling gevolgd door weer 3 km klim tot de top (782 m)

foto15 foto16

waarna het na enig daal en klimwerk vervolgens in gestrekte galop terug naar Porto Pollenca ging. Terug 107 km en 2150 hm op onze tellers. S’avonds werd er nog samen in een plaatselijke kroeg gekeken naar Ajax-Lyon (5-4) waarbij de plaatselijke zich afvroegen waarom wij zaten te juichen.

Vrijdag 12 mei 5e etappe
Vandaag weer een verplaatsing van Port de Pollencia naar Port de Soller (voor weer 2 dagen), dus van de ene baai naar de volgende. Vanaf Port de Pollencia werd eerst naar Can signala gefietst om vervolgens via mooie klimmen en geweldige vergezichten over de zee naar het uiteinde van de landtong de Cap de Formentor uit te komen.

foto17 foto18

Hier werd eerst genoten van het mooie uitzicht, waarna we weer dezelfde weg moesten afdalen naar Pollencia. Vanaf daar was het kilometers lang licht stijgend, daarna 7,7 km flink klimmend tot de top van de Puig Ferrer.

foto19 foto20

Daarna was het omhoog/omlaag met enkele leuke klimgedeeltes totdat we aan de lange afdaling van 14 km begonnen die eindigde in Port de Soller, een prachtige baai met leuke terrasjes waarvan ook gretig gebruik werd gemaakt in het lekkere zonnetje met ook nog een eendenschouwspel voor onze neus.

foto21 foto22

Terug alweer 103 km met 2027 HM

Zaterdag 13 mei 6e etappe
Vandaag was er een rustige dag gepland. Vanaf Soller werd al snel een klim van 5 km bedwongen langs de prachtige kust via het monumentale dorpje Deia naar Val de Mosa waar gezamenlijk een terrasje genomen werd.

foto23

Na de relaxte pauze in het mooie dorp werd door Piër, Peter en Koos terug gefietst naar Soller en zij hadden 45 km en 700 hm bij elkaar gefietst.
De rest is afgeslagen richting Palma maar bij La Esglayeta weer terug gedraaid en de Coll de Soller (497 m) beklommen en vanaf daar weer afgedaald naar Porte de Soller waarna ze 62 km en 1029 hm hadden.

foto24 foto25

foto26Piet en Niek waren toen nog niet verzadigd en hebben eerst nog ca. 5 km geklommen naar Torre de Picado richting de kust en daarna de 14 km lange klim (die we gisteren zijn afgedaald) tot de tunnel en daarna weer afgedaald. Zij hadden 95 km en 2015 hm op de teller. Dus een dag voor elk wat wils vandaag.

Zondag 14 mei 7e etappe
Vandaag de laatste verplaatsing terug naar Pastilla (ons startpunt). Vanaf Soller werd eerst weer de klim tot vlakbij Val de Mosa gedaan maar daarna de andere afslag voor de geweldig mooie weg langs de kust waar je blijft genieten van de geweldige panorama’s.

foto27 foto28

foto29 foto30

In Estellences werd pauze genomen en de inwendige mens gesterkt. Daarna werd nog een tijdlang de kust gevolgd en genoten. Na enige tijd draaide de weg weer het binnenland in en via de klim naar Coll de Gramola en mooie weggetjes door en langs kleine dorpjes via soms pittige klimmetjes werd nog Audratax en Calvia aangedaan en via Coll de Sacreu naar Palma gefietst. In Palma werd het fietspad genomen langs de kust en soms genoten van de (soms heuvelachtige) zeegezichten. Aangezien de fietsen bijna automatisch afdraaiden naar de CIRO werd hier nog genoten van de welverdiende halve liter.

foto31

Terug weer 105 km en 1869 hm.

Maandag 15 mei 8e etappe
Deze laatste dag werd door de meesten als rustdag genomen, maar 3 personen; Jos, Piet B en Koos konden het toch niet laten om een laatste ronde te fietsen (uitfietsen heet dat) en gingen vanaf hotel de stad uit over de bekende weg van de 1e dag met vals plat omhoog en korte stijgingen tot Cap Blanc. Daarna werd weer via de mooie binnenwegen Llucmajor aangedaan om vervolgens weer parallel aan de autoweg in gestrekte galop terug naar het hotel. Terug toch nog 63 km en 329 hm en “uitgefietst” met 30,5 gem. achter de rug van Jos. Later in de middag werd weer terug gereisd naar Weeze en Naer waar we rond middernacht aankwamen.

Koos

Onze sponsoren

Het weer vandaag

Leden Login

Agenda

Heren wo Griendtsveen 16 juni 19:00 uur
Dames wo Slek / Pol-Ohé-Berkelaer 16 juni 19:00 uur
Heren do Duitse heuvelen kort 17 juni 19:00 uur
Dames za, Heren za Alternatieve openingsrit 19 juni 13:30 uur
Heren zo Duitse heuvelen groot 20 juni 09:00 uur
Dames ma, Heren ma Weert-Tungelroy (veww) 21 juni 19:00 uur
Heren ma Herongen-Hinsbeck 21 juni 19:00 uur
Heren wo Sjeivendörpel 23 juni 19:00 uur