header standaard np

Fiets mee in de strijd tegen Obesitas op paaszaterdag

Op paaszaterdag fietst ’t Naers Peloton tegen overgewicht.

rennersBrielsOp zaterdag 19 april, paaszaterdag, kunnen de dames en heren van het Naers Peloton al fietsend een goed doel ondersteunen. Op die dag beginnen zes fietscollega’s uit Roggel ’s morgens vroeg in Maastricht aan hun laatste etappe van een sponsortocht ten bate van de strijd tegen Obesitas (zwaarlijvigheid). Tijdens de laatste algemene ledenvergadering is door Huub aan den Boom een oproep gedaan om onze sportieve buren uit Roggel tegemoet te fietsen en hun te vergezellen op hun terugweg naar Roggel. Een prima manier om als Naers Peloton te laten zien dat we deze actie ten volle ondersteunen.

Een stukje historie. In april 2013 besloot één van de leden van Wielerclub La Rochelle dat zijn levenswijze drastisch zou moeten veranderen. Ruud Janssen was veel te zwaar, leefde ongezond en kon daardoor niet meer goed bewegen. Hij woog bijna 180 kilo. parijsHij besloot niet veel later een ingrijpende operatie te laten uitvoeren. En vanaf dat moment vlogen de kilo’s eraf. De aanpak had resultaat. Hij vroeg vijf vrienden om een jaar na de operatie met hem van Parijs naar Roggel te fietsen.
Zo konden ze hem helpen tijdens zijn race om weer gezond te worden. Alle vijf zeiden ze ja. Niet wetende waaraan ze begonnen, aangezien nog nooit iemand op een wielrenfiets had gezeten. Inmiddels zijn de zes onderweg. Op zaterdag 12 april was de proloog in Parijs, daarna gaat het in zeven etappes van de Franse hoofdstad naar Roggel. Zaterdag 19 april is dus de laatste etappe, en die eindigt in Roggel.

Met hun bijzondere fietstocht willen onze buren en fietsvrienden uit Roggel aandacht vragen en geld ophalen halen voor bestrijding van Obesitas, extreem overgewicht. De opbrengst gaat naar een wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op voorkomen van Obesitas bij kinderen. En de initiatiefnemers willen in het schooljaar 2014-2015 ongeveer 100 basisschoolkinderen (groep 6/7) een professioneel activiteitenprogramma aanbieden. Door de leden van La Rochelle mee tegemoet te fietsen kunnen we dit sympathieke project ondersteunen. Het laatste deel van de route belooft een mooi spektakelstuk te worden. Wie daar graag een steentje aan wil bijdragen moet deze week deze site in de gaten houden voor nadere afspraken over bijvoorbeeld de vertrektijd.

We rekenen op een grote opkomst!

Meer info: www.wielervereniginglarochelle.nl

Obesitastour

Vorige pagina

Onze sponsoren

Het weer vandaag