header standaard np

Toertocht van 100 kilometer door zestien Leudaldorpen

aankondigingLKO2014

 

Inschrijving voor vierde
Leudal Kernen Omloop
op 21 september gestart

 

De vierde Leudal Kernen Omloop komt er aan. Op zondag 21 september 2014 gaan om 09.00 uur naar verwachting 300 vrouwen en mannen, meisjes en jongens van start bij recreatiepark De Leistert in Roggel voor een 100 kilometer lange fietstocht door de gemeente Leudal. De tocht op de racefiets voert hen over mooie Midden-Limburgse wegen door de zestien kerkdorpen van de gemeente Leudal.

De organisatie is in handen van de Stichting Wielerevenementen Leudal. De website van de stichting – www.wielerevenementenleudal.nl - is de plek voor de enigszins geoefende recreatieve toerfietsers om zich in te schrijven voor de Leudal Kernen Omloop.

Bij de eerste editie van de omloop genoten rond de 100 mensen van de tocht. Na de tochten van 2012 en 2013 is de teller opgelopen naar 300 sportievelingen die aan de start verschijnen. De enthousiaste verhalen van de deelnemers aan de Leudal Kernen Omloop in de afgelopen jaren hebben hun uitwerking niet gemist.

Het inschrijfgeld voor de Leudal Kernen Omloop wordt goed besteed. De organisatie kiest ieder jaar een nieuw goed doel. De opbrengst van de Leudal Kernen Omloop 2014 gaat naar SPERAVI, een organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke handicap.

De inschrijfkosten bij voorinschrijving via www.wielerevenementenleudal.nl zijn 10 euro (inclusief koffie en vlaai bij terugkomst). Het inschrijfbedrag bij de start op zondag 21 september bedraagt 15 euro. Omdat het aantal deelnemers gelimiteerd is, en de belangstelling ieder jaar groter wordt, is het raadzaam om tijdig aan te melden.

Vanwege de veiligheid is het dragen van een valhelm voor alle deelnemers verplicht. De organisatie zet de politie, motorbegeleiders en geoefende voorrijders van onder andere ’t Naers Peleton om de toertocht veilig te laten verlopen.

Onze sponsoren

Het weer vandaag