header standaard np

Fietsvakantie Mallorca juni 2019

Op zaterdag 8 juni werd via Brussel afgereisd door Marc H., Pierre B., Koos V., Peter M., Thijs V., John W., Guido E. en Peter S. naar Mallorca voor een fietsverblijf van 4 fietsdagen vanuit Arenal. We verbleven in het Taurus hotel, bekend van Fred Rompelberg en gefietst werd op bij hem gehuurde Fuji racefietsen.
Klik in verslag op de foto's voor vergroting

 

1e dag zondag 9 juni
Vanaf onze standplaats Arenal werd een stuk parallel aan de kust gefietst langs een redelijk drukke weg die veel vals plat omhoog had richting Cap Blanc, maar na ca. 10 km buiten de stad werd de afslag richting Llucmajor genomen over mooie rustige binnenwegen. Na Llucmajor ging het verder naar het dorpje Randa en vanaf daar werd de beklimming naar de Puig de Randa (537 m.) ingezet, een vrij gelijkmatige klim van ca. 5 km die uitkomt bij een plaatselijk klooster alwaar een korte stop werd gemaakt om van het uizicht en de schaduw te genieten. Omdat de weg daar ophield werd na de stop weer afgedaald naar Randa en vandaar richting Montuiri waar een eetstop werd gemaakt op het plein bij de kerk. Onder het genot van een dorstlesser en een lekkere spaghetti werden de plaatselijke communicantjes, met vaak leuke (en ook pikant geklede) aanhang bewonderd en beoordeeld. Na de pauze werd weer verder gefietst via Algaida, Can Valent en Sa Casa Blanca en een stop bij het vliegveld voor het bezichtigen van de onderzijden van constant landende vliegtuigen waarna het weer richting Arenal ging. Natuurlijk werd de Ciro niet overgeslagen voor een lekkere pint bier of Radler (=Bratler) en na enkele dorstlessers ging het weer naar het hotel.
Terug hadden we na een rustige binnenkomer toch 95 km en bijna 900 Hm op de teller.
01boombankje02waoblieftjdetaete03naersvolk04ongeliekhiej05vliegtuig

2e dag maandag 10 juni
Vanaf Arenal werden we door onze GPS naar Palma gestuurd daar ging het links/rechts over fietspaden en veel stoplichten door de stad om na ca. 20 km (sh…t GPS-route) eindelijk de stad uit te fietsen en we eindelijk op de route naar Valdemossa zaten. Na de mooie klim naar Valdemossa effe door het toeristische stadje waar al snel besloten werd (veel te druk) door te fietsen naar Esporles via de cote de Puig de Graui. Voor Puigpunyent de afslag genomen en eerst een eetstop gemaakt bij een plaatselijk achteraf- restaurantje. Daarna werd gestart voor een klim van ca. 6 km over een erbarmelijke slechte weg met kuilen en gaten en stijgingen tot 20%, een ware uitputtingsslag, en vlak voor de top stond, als genadeslag, dat het een doodlopende weg was. Na de nodige kreten die ik maar niet herhaal (voor event. jeugdige lezers) werd omgedraaid om alsmaar stuiterend van het ene in het andere gat afdalend naar beneden te hobbelen. Beneden in Puigpunyent ging het gelukkig over goede en dalende wegen terug naar Palma. In Palma werd het toeristisch fietspad langs de stranden genomen en konden we genieten van de mooie natuurlijke (soms hobbelige) uitzichten. Weer in Arenal kwamen we “toevallig” ook langs de Ciro voor een lekkere pint. Terug hadden we 98 km en 1359 Hm erop zitten.
's Avonds werd nog een leuke kroeg gevonden De Babbelaar genaamd met een Venloos maedje als serveerster met Groningse collega.

06bergopweg08baove 
09seaside07bergopkoos

3e dag dinsdag 11 juni
Vandaag was gepland via de Port Soller en de boot naar de Calobra te gaan en dan weer terug, maar dat liep helaas anders. Toen we een stukje buiten de stad waren constateerde Thijs en ikzelf dat we een afslag gemist hadden, dus ff terug werd gezegd, maar ene P. wist te vertellen dat hij de route kende en ons wel erheen leidde, dus jongens volg mich mer, maar na een tijd fietsen moesten we constateren dat we een totaal verkeerde richting volgden en onze GPS het ook niet meer wist. Gelukkig stond John op en deze wist ons met zijn telefoon via Google maps de weg te wijzen naar Bunyola om daar een pitstop te maken en te overleggen hoe nu verder (het was al kwart over 12). Daar werd besloten de route te wijzigen en na de pauze de beklimming van de Soller te doen en dan via de mooie (en soms pittige) kustweg naar Deia voor een cola-stop met mooi uitzicht. Daarna ging het naar Valdemossa en via Palmanyola, Sa Cabaneta en San Jordi weer terug naar Palma en Arenal en de Ciro om het verloren vocht aan te vullen met ein opabier of ladysbier. Terug hadden we toch nog 130 km en 1500 Hm.
11coldesoller12openaaf13pauze14sjiek10sjravele

4e dag woensdag 12 juni
Het verzoek voor een rustige etappe was mogelijk maar dan was de kortste 120 km met ca. 1000 Hm dus werd het de etappe San Salvador. Na weer enige aanloopprobleempjes werd de route opgepakt en kwamen we buiten Arenal op de weg naar Llucmajor die constant golvend omhoog liep en best pittig was. Omdat we via een gedownloade GPS-route fietsten was het soms verrassend wat we voorgeschoteld kregen. Omdat de gebruiker schijnbaar van binnensteden hield werden we bij elk redelijk stadje door het centrum gestuurd via smalle straatjes en pleintjes, maar we kwamen er wel steeds weer uit om dan op mooie binnenwegen uit te komen. Echter na Llucmajor was het 'n mooie weg tot op een gegeven moment de weg over ging in kuilen en gaten (toch niet weer was de gedachte), gelukkig was het slechts enkele kilometers, maar dit werd wel gecompenseerd door geweldig mooie landerijen en natuur. Volgende plaats was Campos en vanaf daar naar Felantikx waarna de mooie klim van 6 km en gem. 6,3% naar alweer een klooster met mooie uitkijkpunten. Na ff wat genomen rust en genoten van de uitzichten werd weer afgedaald naar Felantikx voor een pitstop met ravitaillering. Na de pauze werd over mooie binnenwegen via Porreres en weer Llucnajor terug gefietst richting de kust en naar Arenal voor natuurlijk de Ciro-stop met ladysbier en opabier als afsluiting van 4 mooie fietsdagen bij perfecte temperaturen in een leuk gezelschap. En “ich belaof uch” dat ik de volgende keer de GPS-route blijf volgen.
15sansalvador16wietkieke17wauw18plaetje

Wie bedoelse wae goan veur te fietse

19dag120dag221dag322dag4

Soms is 't net vasteaovendj

23guidobril24koospropellor25koosbril26guidobril227marcmuts

Same mette baas oppe foto

28groepfoto

Klik op de foto's voor vergroting

Van onze verslaggever,
Koos V.

 

Vorige pagina

Onze sponsoren

Het weer vandaag

Leden Login

Agenda

MTB Heren za MTB-tocht 31 okt 09:00 uur
MTB Dames zo MTB-tocht 1 nov 09:00 uur
MTB Heren zo MTB-tocht 1 nov 09:00 uur
Diversen Algemene ledenvergadering AFGELAST 6 nov 00:00 uur
MTB Heren za MTB-tocht 7 nov 09:00 uur
MTB Dames zo MTB-tocht 8 nov 09:00 uur
MTB Heren zo MTB-tocht 8 nov 09:00 uur
MTB Heren za, MTB Dames za ATB Kersttocht Leudal AFGELAST 26 dec 00:00 uur